Da Vinci

Het gebouw rijst als een riante rietkraag op uit het landschap van de Molenwetering, op de plek waar eerder een afvalzuiveringsinstallatie de ‘achterkant’ van Alphen aan den Rijn vormde . De locatie is getransformeerd in een voorportaal van het centrum voorzien van het Alphense topsegment van wonen en woonwinkels. De ‘rietkraag’ wikkelt zich als een halftransparant scherm om de verschillende functies in het gebouw en maakt het tot een eenheid. De rietkraag symboliseert de overgang van water naar land, de symbiose tussen privacy en uitzicht. De gevel geeft een plastische en dynamische gelaagdheid aan het gebouw. De hellingbaan naar de parkeervoorziening op de 2e verdieping maakt de dynamiek van het gebouw als geheel voelbaar.


alugold


ProjectDa VinciLocatieAlphen a/d Rijn, NederlandArchitectACCU ArchitectenStatusGerealiseerd