Elia

Elia is a BREEAM certified ensemble including 10 000 sqm of offices (NZEB), a photovoltaic parking canopy for 200 vehicles, a cable park, and various depots. The proposed built form lying on heavily contaminated grounds completes the existing industrial fabric east, poised like a slightly folded « V » parallel to the canal. Low-lying landscaping following an extensive diagonal grid offers further visual unity between old and new. Prefabricated facade panels are one-story tall, 540cm wide, designed with KYOTEC. 27cm of mineral wool are flanked by acoustic backing and an osb vapor barrier inwards, and by another osb panel with a water tight barrier outwards, all of it wrapped in a shimmery embossed and perforated aluminum skin. Each individual façade module offers optimum daylight and acoustic performance for the corresponding office surface. This is one of the biggest upgrades since Loi 227 or Aeropolis, bringing Elia even closer to meeting the highly restrictive standard office criteria imposed on a very standard Brussels office market.


alugold


ProjectEliaLocatieBrussel, BelgieArchitectArchitectesassocStatusGerealiseerd