Landrijt

Verpleeghuis Landrijt is een belangrijk kenniscentrum op het gebied van jong dementerenden in Nederland. Het gebouw heeft een open en lichte uitstraling dankzij verschillende patio’s en daktuinen. Daarnaast zijn er voorzieningen in het gebouw aanwezig om gespecialiseerde zorg te bieden en zijn er appartementen gebouwd voor zelfstandig wonende verpleegbehoeftige mensen. De grootste uitdaging van het ontwerp was het ontwikkelen van een open gebouw met een optimale bewegingsvrijheid voor de bewoners. De architectuur is licht en luchtig, passend bij de jonge doelgroep. Voor de appartementen die gelegen zijn in de champagnekleurige hoogbouw is een zelfstandige entree ontworpen. Door het toepassen van patio’s en daktuinen kunnen de bewoners altijd naar buiten in een veilige omgeving. In de zomer staan de deuren naar de patio’s open zodat binnen- en buitenruimte één wordt en de bewoners hier maximaal van profiteren. Dankzij het gebruik van geanodiseerd aluminium is de gevel lichtvoetig en sprankelend.


alugold
alubronze


ProjectLandrijtLocatieEindhoven, NederlandArchitectOomen ArchitectenStatusGerealiseerd