Zuiderheide

Zuiderheide is een introvert zorgcentrum in Hilversum. Voorzieningen als het restaurant en de activiteitenruimtes worden louter gebruikt door de bewoners en dat is niet meer van deze tijd. Het huidige zorgfinancieringsstelsel ondersteunt dit niet langer. Met het nieuwe stedenbouwkundig ontwerp wordt Zuiderheide een extravert en integraal onderdeel van de omgeving. Door de inzet van behoud, hergebruik en nieuwbouw wordt het getransformeerd tot een hoogwaardig woongebied met voorzieningen voor alle bewoners, van het centrum en van de buurt. De openbare ruimte van Zuiderheide krijgt een open karakter en een prettige ‘doorwaadbaarheid’. De gebroken strokenstructuur die aansluit bij de naoorlogse omgeving zorgt hiervoor. Er komen aantrekkelijke voorzieningen voor de hele buurt – denk aan een restaurant, kapper of kinderdagverblijf – die een continue en dynamische cadens opleveren. De bewoners kunnen in hun buurt blijven wonen en de zorgbehoevenden in de buurt worden bediend door Zuiderheide en woondienstencentrum De Egelantier.


alured


ProjectZuiderheieLocatieHilversum, NederlandArchitectMoke ArchitectenStatusGepland