Alumet – Expert in Hoogwaardig Aluminium Anodiseren

Anodiseerbedrijf Alumet investeert 12 miljoen in nieuwe lijn

Anodiseerbedrijf Alumet investeert 12 miljoen in nieuwe lijn

Vandaag slaat eigenaar Remco Baartmans met een aantal medewerkers de eerste paal in de grond voor het nieuwe pand van Alumet BV. “Deze uitbreiding is een wens die al lang speelt om aan de groeiende vraag naar ons product te kunnen blijven voldoen”, vertelt Remco Baartmans. “Door meer capaciteit en een volledig geautomatiseerd proces, versnellen wij de levertijd en verhogen wij de kwaliteit.”

 

 

Meer dan 50 jaar geleden trok Alumet in het pand aan de Nieuwe Donk in Etten-Leur. Vanaf dat moment is het bedrijf veranderd en gegroeid. Alumet begon met het anodiseren van aluminium kammen, maar na een aantal succesvolle jaren richtte het bedrijf zich steeds meer op de gevelbouw. “Wij zien de vraag naar hoogwaardige anodisatie ieder jaar stijgen. De architect heeft anodisatie herontdekt en wij speelden in 2014 daarop in door te investeren in nieuwe kleuren en technieken. Maar de toename van de vraag, in binnen- en buitenland, hadden wij niet voorspeld.” De nieuwe moderne fabriek zorgt voor snellere levertijden én nog belangrijker, nog betere kwaliteit. “Opnieuw breiden wij ons kleurpallet uit. Door de nieuwe lijn gaan wij meer grijs- en bruintinten produceren én een bijzondere heldere glans; bright anodizing”, geeft Remco aan.

Nieuw logistiek concept
Op het moment is de levertijd voor kleur anodisatie 10 werkdagen. Het moderne pand en de nieuwe installatie geven de mogelijkheid dit terug te brengen naar vijf werkdagen. “Wij gaan in 2020 werken volgens het concept Now-and-Next” geeft Frans Tijs, productieleider, aan. “Elke order bereiden wij in één keer voor en gaat daarna in geheel in productie. Terwijl de eerste order geanodiseerd wordt, bereiden wij de complete tweede order al voor.” Dit concept plus de capaciteit van de lijn van 3 miljoen per jaar, moet een levertijd van vijf werkdagen garanderen.

Verbeterd proces
De nieuwe installatie luidt ook een nieuw tijdperk in op het gebied van kwaliteit. De lijn is volledig geautomatiseerd en wordt aangestuurd door computers. Tijdens de voorbereiding labelt en scant Alumet alle producten. Tijdens en na het anodiseren meet Alumet de kleur van elk product. Het streven is om foutloos uit te leveren naar onze klanten volgens het six sigma principe. Het proces ecologisch maken is verwerkt in het ontwerp van de nieuwe anodiseerlijn. “Wij gaan de badenreeks isoleren en de restwarmte opvangen om weer her te gebruiken voor het verwarmen van de baden,” legt Coen Bakker, hoofd technische dienst, uit. “Dit is één van de vele aanpassingen die wij doorvoeren om onze ecologische voetafdruk te verkleinen.”

Nieuwe werkomgeving
Het ontwerp van het nieuwe pand komt van aannemersbedrijf Valeres. De hal bestaat uit twee delen. Aan de ene kant komt de anodiseerlijn en aan de andere kant is er ruimte voor werkvoorbereiding en het verpakken van het materiaal. Zo ontstaat er een veilige, schone en prettige werkomgeving voor alle medewerkers. Het totale oppervlak beslaat 10.000 m² productiehal en 850 m² kantoor. De gevel van het kantoor krijgt composiet panelen van Alucobond. Door ze ongelijk te plaatsten krijgt het kantoor een dynamische uitstraling. Uiteraard worden de panelen geanodiseerd in een eigen kleur. Om de gevel nog meer tot leven te wekken krijgt een deel Panelox panelen. Een dubbel geanodiseerd paneel met een geëtst patroon.

 

 

 

Volg ons via social media
Bent u benieuwd naar het verloop van de nieuwe fabriek? Volg de nieuwsberichten via onze social media kanalen.

 

Share

nl_NL

Copyright ©2024 Alumet by SR Development