Borstelen is een bewerking, waarbij een satijnfinish ontstaat. Deze bestaat uit een groot aantal min of meer evenwijdige krasjes, die het typische satijneffect geven. Het is mogelijk satijnfinish op verschillende manieren te verkrijgen, namelijk met metaaldraadborstels, borstels van sisaltouw, haren borstels en borstelpasta, en met non-woven nylon (Scotch Brite®)

Voor uiteenlopende doeleinden

De effecten die deze verschillende bewerkingen geven, lopen nogal uiteen. Men kan borstelen dan ook voor uiteenlopende doeleinden gebruiken. Wij gebruiken borstels onder andere om borstellijnen te maken op profielen, zodat het product na anodiseren lijkt op geborsteld RVS.

Lichtbronskleurig anodiseren, gecombineerd met deze borstelbehandeling noemen we ook wel ‘Alu-Inox’. Bij deze behandeling hoort code ‘E2’.

Ook gebruiken we specifieke canvasborstels om een semi-glanzend oppervlak te creëren. Het oppervlak glanst en heeft zeer dunne borstellijntjes. Bij deze behandeling hoort code ‘E4’.

Bestektekst

Download hier de STABU besteksystematiek voor anodisatie (Word-bestand). Staat de gewenste bestektekst er niet tussen dan helpen wij u graag verder. Bel naar +31(0)76-5043130 of mail naar info@alumet.nl.

Bestektekst

Onderhoud

Geanodiseerd aluminium dat is toegepast in architectuur heeft weinig onderhoud nodig. De anodiseerlaag bestaat uit metaal en aluminiumoxide en is hard en robuust. Onderhoud betekent dan ook: schoonhouden. Een schoon geanodiseerd aluminium oppervlak heeft een zeer lange levensduur. Onder normale omstandigheden kan het makkelijk 80 jaar meegaan, zonder aan glans of kleur (bij elektrolytisch ingekleurde lagen) in te boeten.

Onderhoud

20 of 40 Jaar garantie

Alumet BV garandeert dat het door haar uitgevoerde anodiseerwerk voldoet aan de hoogste eisen. Dat betekent dat de geanodiseerde delen langdurig vrij zullen zijn van corrosie en geen barsten, blazen of filiforme corrosie zullen vertonen. Corrosie op onbeschermde en onbehandelde zaagsneden zal naastgelegen anodiseerlagen niet aantasten. De naturel en elektrolytisch gekleurde delen zullen bovendien niet onderhevig zijn aan verkleuring door zonlicht.

Garantie 20 muGarantie 25 mu