Het polijsten van aluminium, dat vooral dient om een gelijkmatige hoogglans op grote oppervlakken te verkrijgen, is een ingewikkeld proces. Het wordt meestal in twee of drie stappen uitgevoerd: voorpolijsten, hoogglanspolijsten en vervolgens eventueel chemisch of elektrochemisch polijsten.

Geanodiseerd aluminium met een glossy look

Met onze gespecialiseerde machines is het mogelijk geanodiseerd aluminium een glossy look te geven. Door ook kleuranodisatie toe te passen, is het mogelijk verschillende glossy finishes te maken. Binnentoepassingen, waarbij de anodiseerlaag dunner wordt aangebracht, glanzen harder dan buitentoepassingen.

Alumet kan ook polijsten ná anodisatie. Dit geeft een vernisachtig uiterlijk aan het aluminium. Bij de behandeling van voorpolijsten en napolijsten hoort code ‘E5’.

Bestektekst

Download hier de STABU besteksystematiek voor anodisatie (Word-bestand). Staat de gewenste bestektekst er niet tussen dan helpen wij u graag verder. Bel naar +31(0)76-5043130 of mail naar info@alumet.nl.

Bestektekst

Onderhoud

Geanodiseerd aluminium dat is toegepast in architectuur heeft weinig onderhoud nodig. De anodiseerlaag bestaat uit metaal en aluminiumoxide en is hard en robuust. Onderhoud betekent dan ook: schoonhouden. Een schoon geanodiseerd aluminium oppervlak heeft een zeer lange levensduur. Onder normale omstandigheden kan het makkelijk 80 jaar meegaan, zonder aan glans of kleur (bij elektrolytisch ingekleurde lagen) in te boeten.

Onderhoud

20 of 40 Jaar garantie

Alumet BV garandeert dat het door haar uitgevoerde anodiseerwerk voldoet aan de hoogste eisen. Dat betekent dat de geanodiseerde delen langdurig vrij zullen zijn van corrosie en geen barsten, blazen of filiforme corrosie zullen vertonen. Corrosie op onbeschermde en onbehandelde zaagsneden zal naastgelegen anodiseerlagen niet aantasten. De naturel en elektrolytisch gekleurde delen zullen bovendien niet onderhevig zijn aan verkleuring door zonlicht.

Garantie 20 muGarantie 25 mu