Het slijpen van metalen kent de volgende bewerkingsreeks: grof slijpen, middelfijn slijpen en fijn slijpen. Aluminiumfabrikanten leveren halffabricaten meestal al met een zo goede oppervlaktegesteldheid af, dat men in veel gevallen de eerste twee bewerkingen kan overslaan. Alleen wanneer vrij zware beschadigingen zijn opgetreden, is het nodig deze eerst weg te werken door een grovere slijpbewerking.

Aluminium slijpen

Alumet heeft speciale machines om de toplaag van geëxtrudeerde profielen te egaliseren. Zo kunnen wij perslijnen verwijderen en vloeilijnen maskeren.

Hierdoor ontstaat, na beitsen en anodiseren, een mooi satijnachtig oppervlak. Deze behandeling is populair bij toepassingen binnenshuis waaraan de hoogste eisen worden gesteld, bijvoorbeeld bij verlichting, keukens en meubels. Deze behandeling bieden wij aan onder de code E1.

Bestektekst

Download hier de STABU besteksystematiek voor anodisatie (Word-bestand). Staat de gewenste bestektekst er niet tussen dan helpen wij u graag verder. Bel naar +31(0)76-5043130 of mail naar info@alumet.nl.

Bestektekst

Onderhoud

Geanodiseerd aluminium dat is toegepast in architectuur heeft weinig onderhoud nodig. De anodiseerlaag bestaat uit metaal en aluminiumoxide en is hard en robuust. Onderhoud betekent dan ook: schoonhouden. Een schoon geanodiseerd aluminium oppervlak heeft een zeer lange levensduur. Onder normale omstandigheden kan het makkelijk 80 jaar meegaan, zonder aan glans of kleur (bij elektrolytisch ingekleurde lagen) in te boeten.

Onderhoud

20 of 40 Jaar garantie

Alumet BV garandeert dat het door haar uitgevoerde anodiseerwerk voldoet aan de hoogste eisen. Dat betekent dat de geanodiseerde delen langdurig vrij zullen zijn van corrosie en geen barsten, blazen of filiforme corrosie zullen vertonen. Corrosie op onbeschermde en onbehandelde zaagsneden zal naastgelegen anodiseerlagen niet aantasten. De naturel en elektrolytisch gekleurde delen zullen bovendien niet onderhevig zijn aan verkleuring door zonlicht.

Garantie 20 muGarantie 25 mu

Projecten met Grinded voorbehandeling