Alumet

De Cope

Project Omschrijving

De gevel kwam voort uit de wens om een gebouw te creëren dat niet de standaard parkeergarage zou hebben met zijn typische samenstelling van balken, balustrades en kolommen. Vanuit het stedenbouwkundig concept was het de bedoeling om een volume te ontwerpen met een hoog abstractieniveau. Door de gevel door te trekken voor de parkeergarage en de kantoorniveaus is de functionele scheiding niet meer te zien. Deze gevel bestaat uit gebogen (holle), composiet panelen met anodisatie die de aluminium toplaag zijn gouden look geven. Door geleidelijke veranderingen in de perforatie aan te brengen en door de panelen te verspringen, ontstaat de uitstraling van een geweven structuur. De perforatie garandeert natuurlijke ventilatie in de parkeergarage met meerdere verdiepingen. Door de welving van de panelen kunnen ze gelijkmatig over de gevel worden verdeeld, ook aan de gebogen uiteinden.

Project Details

Project

Locatie

Architect

Status

De Cope
De Cope
JHK Architecten
Gerealiseerd

Share

onze projecten

Ontdek onze nieuwste &
geweldige projecten
nl_NLDutch

Copyright ©2022 Alumet by SR Development