Onderhoud

Geanodiseerd aluminium dat is toegepast in architectuur heeft weinig onderhoud nodig. De anodiseerlaag bestaat uit metaal en aluminiumoxide en is hard en robuust. Onderhoud betekent dan ook: schoonhouden. Een schoon geanodiseerd aluminium oppervlak heeft een zeer lange levensduur. Onder normale omstandigheden kan het makkelijk 80 jaar meegaan, zonder aan glans of kleur (bij elektrolytisch ingekleurde lagen) in te boeten.

Onderhoud

Bestektekst

Download hier de STABU besteksystematiek voor anodisatie (Word-bestand). Staat de gewenste bestektekst er niet tussen dan helpen wij u graag verder. Bel naar +31(0)76-5043130 of mail naar info@alumet.nl.

Bestektekst

20 of 40 Jaar garantie

Alumet BV garandeert dat het door haar uitgevoerde anodiseerwerk voldoet aan de hoogste eisen. Dat betekent dat de geanodiseerde delen langdurig vrij zullen zijn van corrosie en geen barsten, blazen of filiforme corrosie zullen vertonen. Corrosie op onbeschermde en onbehandelde zaagsneden zal naastgelegen anodiseerlagen niet aantasten. De naturel en elektrolytisch gekleurde delen zullen bovendien niet onderhevig zijn aan verkleuring door zonlicht.

Certificaat 20 jaarCertificaat 40 jaar

BS-certifcaat

BS3987 is de Britse Standaard voor kleur (waar van toepassing), laagdikte, sealing en beschadiging voor doorzichtige en gekleurde anodiseerlagen. Alumet is aangesloten bij BSI.

BS certificaat

Qualanod

Qualanod is hét kwaliteitslabel voor het anodiseren van aluminium. Het is een internationaal kwaliteitslabel dat gebaseerd is op een uitgebreide specificatie voor zowel proces- als producteisen. Alumet is aangesloten bij Qualanod.

Qualanod certificaat

ISO Certificaat

Het kwaliteitsmanagementsysteem van Alumet voldoet aan de normen van ISO 9001:2015.

ISO certificaat

Kleuren downloaden

    Uw gegevens