Alumet

“O” Universiteit

META en TRACTEBEL in samenwerking met Storimans Wijffels architecten hebben zojuist hun opdracht van de Universiteit Antwerpen afgerond voor de bouw van een auditorium en onderzoeksgebouw in het hart van campus Drie Eiken in Wilrijk. Gebouw O is toegankelijk via 2 ruime ingangen en bevat 8 auditoria, 2 microscopieruimten, 1 bio-ruimte en 1 laboratorium en… Continue reading “O” Universiteit

Elia

Elia is een BREEAM-gecertificeerd ensemble met 10 000 m² kantoren (NZEB), een fotovoltaïsche parkeeroverkapping voor 200 voertuigen, een kabelpark en verschillende depots. De voorgestelde gebouwde vorm, liggend op zwaar vervuilde gronden, completeert het bestaande industriële weefsel in het oosten, in evenwicht als een licht gevouwen «V» evenwijdig aan het kanaal. Laaggelegen landschapsarchitectuur volgens een uitgebreid… Continue reading Elia

Landrijt

Verpleeghuis Landrijt is een belangrijk kenniscentrum op het gebied van jong dementerenden in Nederland. Het gebouw heeft een open en lichte uitstraling dankzij verschillende patio’s en daktuinen. Daarnaast zijn er voorzieningen in het gebouw aanwezig om gespecialiseerde zorg te bieden en zijn er appartementen gebouwd voor zelfstandig wonende verpleegbehoeftige mensen. De grootste uitdaging van het… Continue reading Landrijt

KPMG Luxemburg

Het gebouw, bijgenaamd de appelstrudel vanwege het buitenrooster, is ontworpen door de Luxemburgse architect François Valentiny, die ook het Luxemburgse paviljoen heeft gemaakt op de Wereldtentoonstelling van 2010 in Shanghai. De roestige buitenkant is gericht op het oproepen van het industriële verleden van het Groothertogdom, terwijl het interieur 17.000 vierkante meter kantoorruimte omvat. Het nieuwe… Continue reading KPMG Luxemburg

Gelders Archief

Half juni verhuisde het Gelders Archief naar de Westervoortsedijk. Op deze nieuwe locatie ontmoeten stad en landschap elkaar. De directe omgeving is een industrieel stedelijk gebied. Het Gelders Archief functioneert dan ook als een eerste katalysator die bijdraagt aan een totale upgrading van de omgeving. Op onderstaande foto’s ziet u de opvallende gevelbekleding van het… Continue reading Gelders Archief

SFR

Het nieuwe SFR-hoofdkantoor van 130.000 m² in de Landy-Pleyel ZAC (gemengde ontwikkelingszone) beschikt over bijna 8.500 werkstations voor werknemers. Het gebouw, ontworpen door Jean-Paul Viguier, “gebruikt de metafoor van de boom, die een voortdurende groei en wedergeboorte ervaart en zich voortdurend aanpast aan externe omstandigheden. Het project heeft de vorm van een campus, bovenop een… Continue reading SFR

De Sporen

De nieuwe spoor- en autobruggen over de middeleeuwse Dieze komen in een soort niemandsland terecht. Maar schijn bedriegt. Dit gebied ontwikkelt zich de komende jaren tot het Waterdistrict, het woon-, werk- en recreatiegebied van ’s Hertogenbosch. Het technische referentieontwerp bestond helaas uit eenvoudige betonplaten op een woud van kolommen. Onze ontwerpstudie en bijbehorende ontwerprichtlijnen laten… Continue reading De Sporen

Sound of Silence

VHP heeft het esthetisch ontwerp van 45 kunstwerken en 16 km geluidsscherm gemaakt. Om de kwaliteit van het ontwerp tot en met de uitvoering te borgen is gekozen voor een robuuste en eenvoudige vormgeving. Hierdoor maakten de uiterlijke verschijning van de ontwerpen zich onafhankelijk van gevoelige uitvoerings-details. Een uitzondering hierop is het buizenscherm. Dit scherm… Continue reading Sound of Silence

De Cope

De gevel kwam voort uit de wens om een gebouw te creëren dat niet de standaard parkeergarage zou hebben met zijn typische samenstelling van balken, balustrades en kolommen. Vanuit het stedenbouwkundig concept was het de bedoeling om een volume te ontwerpen met een hoog abstractieniveau. Door de gevel door te trekken voor de parkeergarage en… Continue reading De Cope

Subway Station

Subway Station
Metro station Franklin D. Roosevelt on the Champs-Elysees in Paris has been transformed into a multicultural subway station with an international atmosphere that honours the famous street. The champagne anodised décor offers travellers an attractive location. Using a new production technique, Alumet managed to anodise the panels in a champagne colour with no colour differences.

en_GBEnglish

Copyright ©2022 Alumet by SR Development