Alumet

Da Vinci

Project Description

The building rises like a spacious reed collar from the landscape of the Molenwetering, on the spot where a waste treatment plant previously formed the 'back' of Alphen aan den Rijn. The location has been transformed into a portal to the center with the Alphen top segment of housing and home furnishings stores. The 'reed collar' wraps itself like a semi-transparent screen around the various functions in the building and makes it into a unit. The reed collar symbolizes the transition from water to land, the symbiosis between privacy and view. The facade gives the building a plastic and dynamic layering. The ramp to the parking facility on the 2nd floor makes the dynamics of the building as a whole tangible.

Project Details

Project

Location

Architect

Status

Da Vinci
Alphen a/d Rijn, Nederland
ACCU Architecten
Realized

Share

our projects

Discover our latest &
great projects
en_GBEnglish

Copyright ©2022 Alumet by SR Development