Alumet

Groot Klimmendaal

Project Omschrijving

Vanuit een kleine footprint waaiert het Revalidatiecentrum Groot Klimmendaal, ontworpen door Koen van Velsen, geleidelijk uit naar boven en uitkragend over het omliggende terrein. Ondanks zijn grootte zorgt de bruin-gouden geanodiseerde aluminium gevel ervoor dat het bijna 14.000 m² grote gebouw opgaat in de natuurlijke omgeving. Revalidatiecentrum Groot Klimmendaal is door de Nederlandse Vereniging van Architecten uitgeroepen tot Gebouw van het Jaar 2010, winnaar van de eerste Hedy d’Ancona Award 2010 voor excellente zorgarchitectuur, winnaar van de Arnhemse Heuvelink Award 2010 en winnaar van de Dutch Design Award 2010 publieksprijs en categorie commercieel interieur. Beglazing over de volledige hoogte langs de centrale ruimte die de verschillende interne elementen van het gebouw verbindt, zorgt voor een bijna naadloze continuïteit tussen binnen en buiten. De meanderende gevel in het restaurant resulteert in een gebouw tussen de bomen en nodigt het bos uit in het gebouw. De omringende natuur is overal in het gebouw sterk visueel en voelbaar aanwezig; het stelt de gebruiker in staat om tijdens het lopen te revalideren.

Project Details

Project

Locatie

Architect

Status

Groot Klimmendaal
Arnhem, Nederland
Koen van Velsen
Gerealiseerd

Share

onze projecten

Ontdek onze nieuwste &
geweldige projecten
nl_NLDutch

Copyright ©2022 Alumet by SR Development