Alumet

ING House

Project Omschrijving

Het hoofdkantoor van de ING Groep is gevestigd op een lang, smal terrein grenzend aan de ringweg rond Amsterdam. De locatie ligt op de kruising van twee gebieden, de kosmopolitische hoogbouw van de Zuidas en de groenzone van De Nieuwe Meer. Het gebouw is aan de groene zijde laag gehouden, met de vrijdragende aula als uitkragend element, en stijgt naar de stedelijke zijde toe. Het gebouw staat op palen van 9 tot 12,5 meter hoog, zodat reizigers op de snelweg toch een glimp kunnen opvangen van de ruimte achter het gebouw. Deze opstelling betekent ook dat geen van de kantoren in het gebouw het zicht belemmerd wordt door de dijk van de snelweg. De ingangszone is genesteld tussen de palen. De sfeer van het interieur is rijk gevarieerd en kenmerkt zich door een afwisseling van open en beschutte ruimtes. Opeenvolgende verdiepingen vermengen zich en bieden terugkerende glimpen van de ene naar de andere. Naast introverte ruimtes bestaan ruimtes met een panoramisch uitzicht, zoals het restaurant, de grote vergaderruimte en het auditorium. Atria, loggia’s en tuinen, zowel binnen als buiten, zijn op verschillende niveaus door het gebouw verdeeld.

Project Details

Project

Locatie

Architect

Status

ING House
Amsterdam, Nederland
MVSA Architects
Gerealiseerd

Share

onze projecten

Ontdek onze nieuwste &
geweldige projecten
nl_NLDutch

Copyright ©2022 Alumet by SR Development