Alumet – Expert in Hoogwaardig Aluminium Anodiseren

Kleuren

Hoogwaardige kleuren

Wij behandelen
materiaal met oog
op de toekomst

Anodiseren is een elektrochemisch proces, waarbij het metaaloppervlak wordt omgezet in een decoratieve, duurzame, corrosiebestendige, slijtvaste oxidelaag. Deze aluminiumoxidelaag is niet aangebracht zoals een coating, maar is volledig geïntegreerd met het onderliggende aluminium. Het heeft een geordende poreuze structuur die additionele processen, zoals inkleuren, mogelijk maakt. Onze anodiseerlagen voldoen aan de hoogste standaarden, zoals QUALANOD en BS.

onze kleuren

Ontdek ons brede
kleurenassortiment

Voordelen Anodiseren

Wij behandelen
materiaal met oog
op de toekomst

Ons kleurenassortiment bevat naturel zilver, goud, brons, koper, grijs, zwart, rood, blauw en groen. 

 

Hiernaast produceren wij ook speciale afwerkingen zoals RVS-look, chroomlook en titaniumlook. Deze speciale looks ontstaan door het combineren van mechanische bewerkingen met kleuranodisatie.

 

Er zijn veel methoden om gekleurd geanodiseerd aluminium te vervaardigen. Alumet gebruikt alleen kleursystemen die zeer kleurecht (uv-bestendig) zijn

 

Fraai uiterlijk naar jou wens met behoud van metaalkarakter

Hoge reflectie wat zorgt voor zogenoemde “cool buildings”

Duurzaam, corrosiebestendig en kleurecht

LCA van 80 jaar, verwachte levensduur van meer dan 80 jaar

40

Garantie van 40 jaar op onze kleuren 25mu volgens BS3987

20

Garantie van 20 jaar op onze kleuren 20mu volgens Qualanod

Vergt weinig onderhoud en is gemakkelijk schoon te maken

Geanodiseerd aluminium is onderdeel van de circulaire economie

Kan emakkelijk hergebruikt en herkleurd worden

ONZE VOORBEHANDELINGEN

Breng het materiaal tot
leven met een voorbehandeling

Slijpen

Alumet heeft speciale machines om de toplaag van geëxtrudeerde profielen te egaliseren.

Borstelen

Het effect van borstelen is een glanzend oppervlakte met zichtbare borstellijntjes.

Polijsten

Door materiaal te polijsten ontstaat er een glanzend effect.

ANODISEREN IN KLEUR

Ontdek onze
annodiseringsmethodes

anorganische kleurstoffen

Inkleuren met
anorganische
kleurstoffen

Inkleuren met anorganische kleurstoffen is bijvoorbeeld mogelijk met een éénfase-kleuring, zoals bij gebruik van ferri-ammoniumoxalaat. Dit geeft een goudachtige kleur, maar in geringe concentratie ontstaat de kleur ‘nieuwzilver’. Bij Alumet is deze techniek en kleur verkrijgbaar onder de naam AluGold.

ELektrolytisch

Elektrolytisch
inkleuren

Bij elektrolytisch inkleuren maakt Alumet gebruik van metalen uit metaalverbindingen zoals tin uit een oplossing van tin sulfaat. Dit geeft kleuren van licht koper tot zwart. Bij gebruik van kopersulfaat ontstaan kleuren tussen lichtroze en kardinaalrood. Het voordeel van dit elektrolytisch inkleuren is dat het zeer lichtechte kleuren oplevert. Bij Alumet zijn deze kleuren verkrijgbaar onder de namen AluBronze en AluRed. Door aluminium 2x electrolytisch te kleuren ontstaan de kleuren verkrijgbaar onder de naam AluOldCopper.

combinatiekleuring

Elektrolytisch plus
anorganische stoffen

Het gebruik van nieuwe, zeer lichtechte, anorganische kleuren in combinatie met elektrolytisch inkleuren komt op dit moment steeds vaker voor, bijvoorbeeld in de kleuren ‘koper’ en ‘messing’. Hierbij kleuren wij eerst elektrolytisch en vervolgens met ferri-ammoniumoxalaat. Bij Alumet zijn deze kleuren verkrijgbaar onder de namen AluCopper en AluBrass

interferentie

Interferentie
kleuring

Interferentiekleuren is een relatief nieuw kleurprocédé dat ook tot de mengkleursystemen gerekend mag worden. Hierbij werkt men niet alleen met kleur, maar ook met lichtbreking (interferentie). Door na het anodiseren in gelijkstroom-zwavelzuur te behandelen in zuur en wisselspanning is het mogelijk het onderste gedeelte van de porie te vergroten. Daarna volgt een elektrolytische metaalafscheiding. De kleuren grijs, blauw en groen worden zo gemaakt. Alumet heeft deze interferentietechniek ook in huis onder de namen AluGrey, AluBlue en AluGreen.
nl_NL

Copyright ©2024 Alumet by SR Development