Alumet – Expert in Hoogwaardig Aluminium Anodiseren

Museum Van Bommel Van Dam

Project Omschrijving

Museum Van Bommel Van Dam in Venlo, is een museum voor moderne kunst dat een nieuwe huisvesting wenste om grotere bezoekersaantallen te kunnen faciliteren en zich te manifesteren als culturele ontmoetingsplaats in de stad. In 2017 sloot het museum tijdelijk vanwege de verhuizing naar het voormalige hoofdpostkantoor in Venlo, Keulse Poort, een rijksmonument uit 1938.

Het Rijksmonument heeft een bijzondere cultuur- en architectuurhistorische waarde als goed bewaard voorbeeld van de bouwstijl Traditionalisme, ontworpen door Rijksbouwmeester Hayo Hoekstra.

Het monumentale gebouw is tijdens de ombouw naar museum helemaal verduurzaamd. Ook nieuwe toevoegingen zijn duurzaam en circulair ontworpen. Het sculpturale kunstvenster, een van de twee nieuwe blikvangers van het museum, is aan de buitenzijde bekleed met aluminium shingles. Naast dit kunstvenster vormt de nieuwe parkentree de tweede, eigentijdse ingreep. Een volledig recyclebaar product, met een lange levensduur en lage onderhoudseisen. De goudkleurige enveloppen, door Alumet geanodiseerd in de kleur AluGold01, zijn deels geopend en gesloten en zijn daarmee een creatieve verwijzing naar de functie van postkantoor die het gebouw vroeger had.

 

Project Details

Project

Museum Van Bommel Van Dam

Locatie

Venlo, NL

Architect

BiermanHenket

Fotograaf

Stijn Poelstra

Share

onze projecten

Ontdek onze nieuwste &
geweldige projecten
nl_NL

Copyright ©2024 Alumet by SR Development