Panelox aluminium composietpanelen zijn opgebouwd uit twee lagen aluminium met een onbrandbare mineraalkern (FR). De basis is een topmerk composiet dat als vlakke plaat wordt ingekleurd. Anders dan de meeste composietpanelen in de markt – die gelakt zijn – bestaat de oppervlaktebehandeling van Panelox uit een anodiseerlaag. Deze laag kan uit twee kleuren worden samengesteld. Dit is een uniek element van Panelox. Bij geen enkel ander merk is dit mogelijk!

Kleuren

Panelox is verkrijgbaar in al onze kleuren in verschillende combinaties met unieke designs. De kleuren komen tot stand door de anodiseerlaag te kleuren met metaalzouten. Hierdoor zijn de kleuren 100% uv-bestendig. Anodiseerlagen die op deze manier zijn gemaakt hebben een levensverwachting van meer dan 80 jaar, ofwel levenslang. Daarom geldt een garantietermijn van 20 jaar op alle kleuren. Wij kunnen deze garantie ook onderbouwen met een onderzoek naar gebouwen met geanodiseerd aluminium.

ONDERZOEK
Panelox panels textures

Designs

Ter inspiratie hebben wij vier standaard designs ontwikkeld, ‘Stone’, ‘Rust’, ‘Frozen’ en ‘Fiber’. De patronen worden met de bijbehorende kleur in de panelen geëtst. Bij deze standaardpatronen is één kleur glanzend en één kleur mat. Van dichtbij is ook duidelijk te zien dat er een klein 3D-effect ontstaat door het hoogteverschil in het patroon. Van veraf gezien lichten de glanzende delen op het paneel op in de zon. Hierdoor ontstaat een prachtig en levendig gevelbeeld.

Specificatie

Wij produceren Panelox op een maat van 1500 x 3600 mm. We kunnen de panelen leveren met een dikte vanaf 2 tot 5 mm. Indien u een eigen ontwerp wilt etsen in de panelen, stuur dan een ontwerp in zwart-wit van 300 dpi in een pdf document. Dus let op, alleen zwart-wit kleuren. Het is onmogelijk grijze pixels te gebruiken in het ontwerp. Voor meer technische informatie over het verwerken en toepassen van composietmaterialen verwijzen wij naar de website van onze leveranciers 3M – Alucobond of Larson – Alucoil of Mitsubishi Plastics – Allpolic.