Alumet

SFR

Project Omschrijving

Het nieuwe SFR-hoofdkantoor van 130.000 m² in de Landy-Pleyel ZAC (gemengde ontwikkelingszone) beschikt over bijna 8.500 werkstations voor werknemers. Het gebouw, ontworpen door Jean-Paul Viguier, “gebruikt de metafoor van de boom, die een voortdurende groei en wedergeboorte ervaart en zich voortdurend aanpast aan externe omstandigheden. Het project heeft de vorm van een campus, bovenop een stam met uitstekende takken die leiden naar terrassen en grote tuinen met meerdere niveaus. Daglicht is een belangrijk projectonderdeel dat aangename werkomstandigheden en optimale energie-efficiëntie bevordert, deels bereikt door afwisselend glas en metalen onderdelen te gebruiken, met verschillende openingen, reflectieniveaus en dichtheden die passen bij de ruimte. De gevels gedragen zich als een kledingstuk dat van karakter verandert naargelang de mate van blootstelling.

Project Details

Project

Locatie

Architect

SFR
Parijs, Frankrijk
Jean-Paul Viguier Architecture

Share

onze projecten

Ontdek onze nieuwste &
geweldige projecten
nl_NLDutch

Copyright ©2022 Alumet by SR Development