Alumet – Expert in Hoogwaardig Aluminium Anodiseren

Terraced Tower

Project Omschrijving

Deze 110m hoge woontoren in Rotterdam, gelegen direct aan de oevers van de Maas, heeft een bijzondere vorm. Hierdoor behouden de bewoners van het achtergelegen appartementencomplex zoveel mogelijk hun uitzicht. Op de plaats waar eerst een kantoorpand stond, in 1965 ontworpen door Herman D. Bakker, staat nu deze woontoren. Het oorspronkelijke idee was om het kantoorpand te integreren in het nieuwe gebouw, maar dat bleek uiteindelijk toch niet mogelijk. Wel is als eerbetoon de vorm van het kantoorpand behouden voor de onderste verdiepingen.

De naam verwijst zowel naar de grote terrassen op de verschillende verdiepingen als de verspringende lengte en breedte van het gebouw.

In totaal zijn er 340 appartementen mogelijk verdeeld over 33 verdiepingen. Een aantal daarvan zijn samengevoegd om een groter woonoppervlak te verkrijgen. Het is een mix van huur en koop.

Alumet heeft zowel de gevelbekleding als de raam- en deurprofielen geanodiseerd in de kleur AluBronze03. Het gaat in totaal om 11.000m2 profielen en ruim 3.000m2 composiet platen.

Project Details

Project

Terraced Tower

Locatie

Rotterdam

Architect

OZ Architects

Fotograaf

Petra Appelhof

Share

onze projecten

Ontdek onze nieuwste &
geweldige projecten
nl_NL

Copyright ©2024 Alumet by SR Development