Montessori College

Het behoud en de versterking van het groene karakter en de niveauverschillen van de locatie vormen de basis van het ontwerp voor het Montessori College Nijmegen. In reactie op de helling van de Kwakkenberg loopt het volume van beide nieuwe gebouwen trapsgewijs op van zuidwest naar noordoost, met dakterrassen en daktuinen op de zonbeschenen zuid- en westzijde en overstekken aan de noord- en oostzijde. Om de cultuurhistorische waarde van het naastliggende kloostercomplex te behouden en de schaal van de omgeving niet te overstijgen, zijn de beide nieuwe gebouwen verschillend van vorm en zijn ze opgebouwd uit meerdere deelvolumes met een eigen materialisatie van hout, aluminium beplating en geëmailleerd glas. Zowel het hout als het aluminium zijn uitgevoerd als in breedte wisselende verticale stroken. Het MAVO/HAVO/VWO-gebouw heeft bronskleurige aluminium beplating en het VMBO-gebouw zilverkleurige beplating zodat beide gebouwen een herkenbare eigen identiteit hebben.


alugold


ProjectMontessori CollegeLocatieNijmegen, NederlandArchitectEctor & Hoogstad ArchitectenStatusGerealiseerd