Kauwgomballenfabriek Amsterdam

Kauwgomballenfabriek is een torenhoog hotel van 65 meter met een bijzondere gevelbekleding. De façade ziet eruit als de schakels van een horlogebandje. In Amsterdam is de fabriek een begrip. Het is een voormalig industrieel complex met een werkplek voor creatieve ondernemers. Sinds 2018 steekt hier een hotel hoog bovenuit: het Postillion-hotel.

De hoteltoren is ontworpen door Architectenbureau Concrete. Doordat de toren uit twee smalle volumes bestaat, is het resultaat een elegant en slank gebouw met een abstracte gevel van geanodiseerde aluminium cassettes.

Aluminium cassettes als gevelbekleding

De gevel is opgebouwd uit aluminium schakels, die met elkaar verbonden zijn zoals een horlogebandje. Echt precisiewerk was dat. Alumet anodiseerde alle cassettes in drie verschillende tinten: AluNature, AluBronze01 en AluBronze03. Dit zorgt voor een industriële look die kenmerkend is voor het authentieke gedeelte van de Kauwgomfabriek.

Interesse?

Heeft u interesse in anodiseren of wilt u graag kennismaken met onze kleuren? Neem dan contact met ons op.

Vraag sample aan

Vraag offerte aan


alubronze
alunature


Terug naar projecten


ProjectPostillion HotelLocatieSpaklerweg in Amsterdam OveramstelArchitectConcrete, pictures by Isabel NabuursStatusGerealiseerd in 2018

Contact

Mon Plaisir 32
4879 AN Etten-Leur (NL)
+31 (0)76 50 43 130
info@alumet.nl

Postadres

Postbus 62
4870 AB Etten-Leur (NL)

    

Telefonisch bereikbaar

Maandag t/m vrijdag
08.00 tot 12.00 uur
13.00 tot 17.00 uur

Openingstijden

Laden en lossen
Maandag t/m vrijdag
08.00 tot 17.00 uur

Copyright © 2016 Alumet | Website by Double Guns